Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hoe is het om stage te lopen bij a&m impact?

Wat maakt a&m impact nou zo leuk om stage te lopen? Dat kunnen onze stagiaires natuurlijk het beste zelf vertellen! De afgelopen periode hebben wij bij a&m impact drie enthousiaste afstudeerstagiaires in ons midden gehad. Joris studeerde bij ons af in het Front-end team en Camille en Carly waren beide onderdeel van het Marketing, Communicatie en Design team. Zij vertellen je graag hoe zij hun stageperiode hebben beleefd en hoe zij a&m impact meenemen richting de toekomst.

alle ruimte voor eigen inbreng, maar a&m impact denkt ook graag mee

“Het was een super leuke stage!” vertelt Joris, laatstejaars hbo-ICT student aan de HAN in Arnhem. Hij volgt het profiel Webdevelopment waar hij o.a. leert hoe je een website zowel aan de voorkant, achterkant én database werkend kan maken. Bij a&m impact deed Joris zijn afstudeerproject over de beeldbelfunctie in het zorgportaal. Joris: ”Ik heb tijdens mijn stage vooral mijn kennis over het beeldbellen vergroot, maar ook mijn onderzoeksvaardigheden en natuurlijk mijn technische vaardigheden zijn verbeterd. De programmeertaal die ze bij a&m gebruiken was voor mij namelijk nog vrij nieuw.”

Joris waardeert dat a&m impact goed met hem mee heeft gedacht en bij vragen kon hij bij iedereen aan de bel trekken. Hij kon zijn eigen project vorm kon geven zoals hij zelf wilde maar er was altijd hulp binnen handbereik. “Bij a&m impact hangt een open en informele sfeer. Het is allemaal lekker laagdrempelig, je kan aankloppen bij één van de collega’s en binnen 10 minuten kan je overleggen. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd lekker jong en drinken we gezamenlijk op donderdag en vrijdag eind van de dag een biertje.”

een échte a&m’er

Camille is vierdejaars Communication & Multimedia Design studente aan de HAN in Arnhem. Bij a&m impact heeft zij zowel haar meewerk- als afstudeerstage gevolgd. “Bij mijn meewerkstage deed ik van alles wat: het maken van illustraties, afbeeldingen, animaties, het editten van video’s en het ontwikkelen van content voor social media. Elke dag zag er weer anders uit.” Voor haar afstuderen is Camille vooral bezig geweest met haar eigen project, dat goed aansloot bij haar profiel Experience Design. Daarvoor heeft ze een soort spel ontworpen dat verwanten op een interactieve manier kennis laat maken met een zorgorganisatie. “a&m impact hielp bij het zoeken van de juiste taken, zodat ik deed wat ik leuk vond en mijn stageverslagen kon halen. Ook nu nog vraagt mijn stagebegeleider steeds wat ik leuk vind om te doen.”

Naast de uiteenlopende taken die Camille kreeg vond ze de sfeer bij a&m impact fijn: “wat ik het allerfijnste vond, waren de mensen en de werksfeer. Ik ben altijd met plezier naar mijn stage gegaan.” Als stagiaire voelde je je ook écht onderdeel van het bedrijf, zo ook tijdens het bedrijfsuitje naar Mallorca: “Het voelde daar echt alsof we met zijn allen één grote vriendengroep waren. Als stagiaire hoorde je er gewoon bij,” vertelt Camille met een grote glimlach.

samen ervoor zorgen dat je slaagt

“Ik kon mijn afstudeerproject zo goed als zelf vormgeven. Mijn stagebegeleider dacht hier wel fijn in mee en zorgde er, met haar ervaring vanuit het werkveld, voor dat ik scherp bleef,” vertelt Carly, afstudeerstagiaire binnen het Marketing, Communicatie en Design team bij a&m impact. Ze zit in het vierde jaar van de opleiding Communication & Multimedia Design aan de HAN in Arnhem, waar zij het profiel Business Media Design volgt. Haar afstudeerproject ging over hoe a&m impact haar klanten kan binden en boeien op het nieuwe kennisplatform dat in ontwikkeling is. “Wat ik heel leuk vond, was dat ik zelf contact mocht zoeken met klanten en dat zij er voor open stonden om mee te werken aan mijn afstudeerproject. Verder was het heel fijn dat iedereen bij a&m impact goed meedenkt en er altijd voor open staat om je te helpen. Zij willen namelijk net zo graag als jij dat je succesvol afstudeert.”

Naast haar werkzaamheden vond Carly de pauzes bij a&m impact ook erg gezellig. “Om 10:00 en 15:00 uur kan je namelijk gezellig pingpongen, darten, gamen of tafelvoetballen met andere collega’s. Dat is super fijn, je kan écht even je zinnen verzetten. Ook vond ik het bedrijfsuitje naar Mallorca echt geweldig. Op deze manier leer je je collega’s op een andere manier kennen.”

blijven werken na je stage

Inmiddels zijn al onze stagiaires klaar met hun studie en hebben zij alledrie hun stage succesvol afgerond, maar gelukkig hoeven wij geen afscheid te nemen. Joris blijft namelijk bij ons werken en wordt een vast onderdeel van het front-end team bij a&m impact. Daarmee is hij overigens niet de enige stagiaire die na zijn stage blijft hangen. Bijna een derde van ons team bestaat uit stagiaires die het zó naar hun zin hadden, dat zij maar wat graag bleven plakken. Sommige werken er inmiddels al meer dan 10 jaar! Stagiaires zijn voor ons dan ook heel waardevol en je maakt bij a&m impact volop kans om na je stage bij ons te blijven werken. Vraag het Joris maar ;).

​Aanrader dus, of niet?

Joris, Camille en Carly raden een stage bij a&m impact zeker aan: “je krijgt alle ruimte voor je eigen ontwikkeling. Daarnaast wordt er goed gekeken naar wat je leuk vindt om te doen en dat je alles wat je nodig hebt om goed af te studeren.” En dat is natuurlijk wat iedere stagiaire graag wil ;)!

​zoek jij nog een stageplek?

Wil jij ook zo’n gezellige en leerzame stage? Bij a&m impact zoeken wij voor de periode van september tot februari nog een ICT-stagiaire! Zoals je hebt kunnen lezen, kom je terecht in een betrokken organisatie waar je als stagiair de ruimte krijgt om op jouw manier te leren. Past dit bij jou? Solliciteer dan nu op een van de openstaande vacatures en wie weet tot snel!

© 2024 a&m impact