Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Stagelopen is pas écht leuk bij a&m impact

Een stage is dé kans om te ontdekken wat je leuk vindt en om alle vaardigheden vanuit school toe te passen in de praktijk. Maar het is ook het moment om kennis te maken met het bedrijfsleven en in een team te werken. Best belangrijk dus waar je terecht komt. Wees gerust, bij a&m impact hoor je er direct bij! Op werkinhoudelijk gebied, maar ook zeker op het teamvlak. Al zegt uiteraard ieder bedrijf dat stagiaires zoekt dat. Daarom voelden wij onze huidige back-end stagiaires Timon en Mike aan de tand om zelf te vertellen over hun zes maanden bij a&m impact.

Meerdere wegen

Allebei studeren Timon en Mike ICT aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen, maar hun weg naar a&m impact is toch heel anders. Door zijn Achterhoekse roots vond Timon zijn stageplek: “Via gezamenlijke vrienden kwam ik in gesprek met Wessel, die al eerder zijn stage bij a&m liep en daar nu werkzaam is als back-end developer. Hij vertelde zo enthousiast over zijn werk bij a&m, dat ik eigenlijk wel heel benieuwd was. En na een gesprek met Arno, directeur bij a&m impact, wist ik het zeker: ‘hier wil ik stage lopen!’ Gelukkig was dat gevoel wederzijds.”

Mike werd juist zelf benaderd door Arno. “Ik kreeg een berichtje via LinkedIn of ik interesse had om stage te komen lopen bij a&m. Ik had ook nog gesprekken lopen bij een ander bedrijf, maar uiteindelijk vond ik de werkzaamheden bij a&m leuker en hadden zij meer uitgewerkte ideeën waar ik mee aan de slag kon gaan. Dat gaf toch een beter beeld van hoe mijn stage eruit kon zien.”

Aan de slag

Als meewerkstagiair maak je drie grote opdrachten voor school. Mike en Timon gingen eerst samen aan de slag met een online tooling waarbij door middel van spelelementen de kennis van sollicitanten en stagiaires kan worden getest. Niet alleen handig voor het bedrijf en alle developers, ook voor henzelf was het een goede manier om kennis te maken met het Craft CMS waar a&m mee werkt.

Mike vertelt: “Naast die opdrachten heb ik ook veel mee kunnen werken met het team. Ik werd meegenomen in de sprints, kreeg taken toebedeeld en nam ook deel aan de daily stand up. Zo voelde ik mij wel echt direct onderdeel van het team. De begeleiding van mijn back-end collega’s was heel fijn tijdens mijn stage, maar zij gaven mij juist ook heel veel vrijheid om te ontdekken wat ik leuk vind en waar ik kansen zie. Zoals werken met Docker, alle ruimte werd geboden om te ontdekken wat je daar mee zou kunnen binnen het portaal van a&m.”

Tijdens een zogeheten ‘pizzasessie’ met alle developers van a&m kwam uiteraard ook OpenAI naar voren. Iets wat de interesse van Timon wekte. “Toen we daar zo met z’n allen over aan het sparren waren, leek het mij super interessant om te ontdekken wat je daarmee kan binnen de oplossingen van a&m. Een eerste versie is al werkend en nu ben ik met Arno aan het kijken wat er AVG-technisch geregeld moet worden. Hij neemt mij helemaal mee in het proces, dat is wel heel tof!”

Mooie momenten

Als we Timon spreken over zijn stage bij a&m zijn we net terug van het teamuitje in Albufeira. Het kon dan ook niet anders dat hij dat als een van de hoogtepunten van zijn stage aanmerkt. “Ik had net de dag ervoor gehoord dat ik mijn meewerkstage had gehaald, dus op Albufeira konden we daar mooi op proosten. Dat je gewoon met de directeur op het strand een biertje kan drinken, dat laat wel zien hoe plat en informeel de organisatie is. Oh, en het mooie bierpak dat ik aangesmeerd kreeg was ook wel hilarisch.’

Voor Mike was er niet één moment dat eruit sprong, maar was het vooral de fijne werksfeer die hem tijdens zijn stage veel heeft gebracht. “Je kon altijd bij iedereen terecht met vragen, de deur stond altijd open. De fijne begeleiding en gedeelde interesse in het vak maakten het voor mij wel heel leuk om nieuwe werkzaamheden te ontdekken. Sowieso leer je op die manier echt goed hoe het is om in een team te werken.”

En nu? doorwerken!

Beide heren hebben inmiddels met succes hun stage afgerond bij a&m impact (trots!), maar ons verlaten doen ze nog even niet. In de zomer werken ze gewoon gezellig nog een periode met ons mee. Wat de toekomst daarna brengt, dat zien we nog wel. Al zou het helemaal niet zo gek zijn om te denken dat een stage uitmondt in een eerste baan. Bij a&m impact heb je namelijk alle mogelijkheid om bij ons te blijven werken. Vraag het Ibe, Frank, Lennard, Jessie, Joris of Wessel maar ;).

Interesse?

Het kan bijna niet anders dan dat je na dit verhaal enthousiast bent geworden voor een stage bij a&m impact. Toffe opdrachten, vrijheid om te ontdekken wat je leuk vindt, gezellige uitjes én de mogelijkheid om te blijven plakken; wie wil dat nou niet!? Heb je interesse in een stage bij a&m impact? Check voor meer informatie en om te solliciteren onze stage vacature.

© 2024 a&m impact