Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

We love Vue.js – en hier is waarom

Wat ons sociaal intranet zo geschikt maakt voor zorginstellingen is de gebruiksvriendelijke voorkant. Zo kunnen alle zorgmedewerkers, zelfs zij die niet digitaal vaardig zijn, er eenvoudig gebruik van maken. Wist jij dat wij voor de ontwikkeling van die voorkant al vele jaren met heel veel plezier gebruik maken van Vue.js? Dit open source framework maakt het mogelijk om een applicatie op te bouwen die snel, aanpasbaar en schaalbaar is voor al onze klanten. Tof toch? Vandaag vertellen wij je waarom wij zo graag met Vue.js werken.

Als (front-end) developer weet je vast wel wat Vue.js is, maar voor de lezers onder ons die het niet weten even een korte introductie. Vue.js is een open source tool die we gebruiken als framework voor onze website - en applicatiebouw. Het is te zien als een verzameling voorgeprogrammeerde bouwblokken met content en code waarmee je heel snel een complete structuur opzet. Die kun je daarna heel specifiek aanvullen met de nodige details in functionaliteit en stijl. Kortom, flexibel én efficiënt werken.

Vue.js als basis voor het sociaal intranet

Alhoewel we nu groot fan zijn van Vue.js, was het niet altijd de basis van ons portaal. Wel van een aantal websites die we vroeger hadden draaien. Niek Weevers, Senior front-end developer bij a&m impact: “Ons allereerste portaal was geschreven in Twig in combinatie met React. Onze apps werden daarnaast gemaakt in ionic, dit was op basis van Angular. We hadden dus ervaring in beide frameworks die toen up-and-coming waren. Rond de tijd dat we een keuze moesten maken, kwam ook Vue als nieuw framework om de hoek kijken. De ervaring die we al hadden met Vue bij bepaalde websites was positief. Het is een gemakkelijk te begrijpen framework, onder andere door de simpele templating en de overzichtelijkheid in componenten. Vue.js pakte eigenlijk alle goede dingen van React en Angular en borduurde daarop voort. Van die overstap hebben we dan ook geen moment spijt gehad.”

Ook werken met Vue.js?

Voor al onze portalen maken wij gebruik van Vue.js en met deze portalen maken we impact op de zorg. Ben je ook fan van Vue.js en wil je samen met ons bouwen aan een applicatie die door meer dan 265.000 users wordt gebruikt? Wij zoeken nog collega’s op onze front-end afdeling.

© 2024 a&m impact